Stöd för Sorg

"Sorg tar tid och måste få ta tid. Den mörka tunnel man befinner sig i när man sörjer har en öppning. 

Ljuset finns där någonstans även när det är som mörkast. Sorgen går inte över men man lär sig att leva med den..."

Att Förlora ett barn

Att sörja är en nödvändig och naturlig reaktion vid förlusten av ett barn eller nära anhörig. Sorg är ingen sjukdom i sig men ger ändå en stor fysisk och psykisk smärta.

Syskons sorg

Våra syskon finns med oss, bara en tanke ifrån...

Mor- och Farföräldrars sorg

Att förlora sitt barnbarn är en dubbel sorg. För det första sörjer man det barnbarn som så tragiskt fått sluta sitt liv alldeles för tidigt och för det andra sörjer man över att ens eget barn måste genomlida denna förlust...

Råd till vänner och kollegor

Som nära vän vill man så mycket! Men du kan inte hjälpa den sörjande att inte sörja. Du kan nämligen inte väcka den döde till liv igen. Här är du hjälplös. Respektera den sörjande när han/hon inte ser någon ljuspunkt i sin sorg.

Skrattets betydelse

Många av våra medlemmar talar om svårigheter med att skratta. När vi medlemmar skrattar tillsammans kan man ibland få höra en förvånad röst som säger "Det här är första gången jag skrattar sedan xx dog. Åh, vad skönt det var!".

Vi använder oss av cookies ("kakor") vilket tillåter oss att bättre förstå och leverera sidans innehåll till dig. Genom att fortsätta godkänner du vår policy. Klicka för att läsa mer.