Aktuellt
Publicerad den 14 mars 2020
Angående Coronaviruset
Information från VSFBs styrelse

Ingen har väl undgått att Coronaviruset sprider sig alltmer.
Som förening följer vi självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För närvarande finns det inga hinder för våra aktiviteter inom VSFB att fortsätta träffas i grupper med ett mindre antal deltagare.

10 till 20 personer är det normala antalet deltagare i de mindre samtalsgrupperna. Detta antal kan fullt förståeligt minska under en tid då det är många som är rädda för att åka tåg och andra allmänna kommunikationssätt. Om någon samtalsgrupp i landet anser att de vill ställa in sina träffar helt och hållet tills vidare så har styrelsen självklart full förståelse för det.

Vi understryker att vid minsta symptom på luftvägsinfektion, hosta, snuva mm, ska både ledare och deltagare avstå medverkan för att inte föra eventuell smitta vidare. Vi bör även avstå från att ta i hand eller kramas, som vi annars är väldigt duktiga på.

För närvarande ser vi alltså inga hinder för våra aktiviteter.
Självklart kan det ändras.
Då återkommer vi från styrelsen, vi fortsätter följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.


Vi tar självklart också emot synpunkter från er på mail info@vsfb.se eller kansli@vsfb.se.
 
Slutligen kan jag (Ulf) som nu varje dag som sjukvårdsanställd är mitt uppe i detta med Corona virusinfektion inte nog betona vikten av noggrann handhygien som en av de viktigaste åtgärderna för att skydda sig från infektioner.

Styrelsen genom
Ordförande Ulf Samuelsson